Vårmode med 80-tals toner

Våren knackar på dörren, men redan nu går det att veta avd det är som gäller då de stora modehusen jobbar för fullt att vi ska bli sugna på våren och med det mode som den för med sig. Vad som gäller är att få in 80-tals känslan i vår stil men även lyfta upp det sportiga – och drömskt vackra. Ja, lite spretigt.

439920-show-of-fashion (1)Många är det som saknar det varma och längtar ömt efter vårens varma vindar. För att trösta sig lite kan man redan nu kolla på vad det ska bli för modetrender då våren slagit ut i full prakt. Fashion Week har gått av stapeln och för att få en sammanfattning kan man läsa att de största trenderna som man kan se är att det sportiga och romantiska kommer att mötas, och att vi alla borde få in lite 80-tals känsla. Dock inte axelvaddar och det extrema som man kanske mest förknippar med utan nu är det asymmetriska skärningar som man ska hålla utkik efter. Vad som kan vara bra när det handlar om att man plockar upp det som varit på tapeten tidigare är att man kan göra riktigt häftiga fynd i i välsorterade second hand-butiker.

Det personliga modet

Ja, vi har i tidigare text skrivit om det personliga modet för föregående vår, och visst är det fantastiskt att även i år ska man lyfta fram det personliga. Det är en trend som man ser mer och mer av: att vi ska få vara oss själva och att vi endast ska bli inspirerade av de trender som råder – men att vi ska klä oss själva. vad detta betyder är att om vi klär oss i de kläder vi trivs i så kommer det att lysa igenom och vi kommer att känna oss mer självsäkra. Så, en bra tumregel är att tänka att vi först och främst ska känna oss trygga i det vi bär. Sedan, om vi känner oss trygga i singoallatoppar med asymmettriska kjolar så är det bara att säga grattis!