Trenden med kroppsbehåring

Det här med kroppsbehåring har varit ett hett ämne under många årtionden. Var man ska ha håret och var det ska tas bort beror på vad som är trendigt just nu.

man-raka-badrum

I Dagens Nyheter kan man läsa om en helt ny bok som behandlar ämnet kroppsbehåring. I boken går författaren genom historien för att undersöka hur vårt kroppshår har betraktats och behandlats. Författaren konstaterar att det under åren funnits en mängd olika metoder för att ta bort håret. Och att det ofta blivit så att om håret tas bort på ett ställe, får det växa desto vildare på ett annat. Hon tar den nya manliga trenden med mycket skägg i ansiktet men lite hår på resten av kroppen som exempel. Skägget får gärna växa långt och mycket, medan håret på bröstet och under armarna ska ansas.

Många metoder för hårborttagning

Lite samma trend ses hos kvinnor. Men hos kvinnor handlar det istället om att ha mycket hår på huvudet och lite på kroppen. Det är i princip självklart för de flesta kvinnor att ta bort nästan allt hår på kroppen och försöka med olika knep för att få håret på huvudet att se så friskt och svallande ut som möjligt. Många kvinnor tar till och med till hårförläningar för att bygga upp huvudhåret. Och att både män och kvinnor vill ha så lite hår på kroppen som möjligt har lett till att man utvecklat en massa smarta tekniker för att få bort håret. Den kanske allra bästa tekniken att få bort hår, och som gör att resultatet blir mer permanent, är att använda sig av laser. Den metoden kan man läsa mer om hos Dr. Tore. Men det finns även en massa andra metoder man kan testa på:

  • Vax.
  • Diatermi.
  • Epilator.
  • Rakhyvel. Läs mer.

Trådning – en gammal metod

En väldigt gammal metod som använts länge och har ett persiskt ursprung är trådning. Den här hårborttagningsmetoden går ut på att man använder en sytråd som man drar över huden för att framförallt ta bort hår i ansiktet. I Ekuriren kan man läsa att den här metoden blir allt vanligare eftersom den går snabbt och man kan ta många hårstrån i taget.