Skäggiga män är oemotståndliga

Ny forskning visar att män med skägg är riktigt oemotståndliga, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det är mode med skägg nu, men det betyder inte att man bara ska låta skägget växa – man måste faktiskt lägga lite tid på både skäggvård och styling för att skägget ska ge någon effekt!

man-skagg-hipster-snygg-killeEn stark modetrend de senaste åren handlar om män, och framförallt män med skägg. Så att ny forskning visar att män med skägg är oemotståndliga är föga förvånande. I tidningen Café skriver man att det är ett forskarlag vid University of Queensland som kommit fram till detta efter att man genomfört en studie på ämnet. Men något som man också kom fram till i studien är att det inte bara räcker med att ha hår på hakan för att vara oemotståndlig. Det måste se snyggt ut också och för bästa resultat behöver du en rakhyvel med riktigt bra kvalitet och en gnutta fantasi. Det är något man kan hitta inspiration till i Skäggboken, en bok som tidningen Sydöstran intervjuat författarna till – och kontentan är: vill man bli oemotståndlig är det denna bok man alltså ska ta en titt i.

Olika färg på hår och skägg

Något som kan vara bra att ha i åtanke när man börjar bli sugen på att spara ut sitt skägg är att man kanske får en annan nyans på det mot vad för färg det är man har på huvudet. Hår och skägg kan nämligen vara olika färger, och det har sin anledning. Till exempel skriver Nyheter24 att skiftningen i färg beror på ens gener och dessa är ärftliga. Så om man har till exempel brunt hår på huvudet och får en rödaktig mörk ton på skägget, som till exempel skådespelaren Christian Bale har, kan det bero på att en avlägsen släkting någonstans i tiden haft just denna färg och den har kommit att blandas med dina gener – så därför får du olika färger, men om du får det är helt och hållet individuellt.

I denna video får Steffo på Nyhetsmorgon bra tips från barberaren om hur han ska trimma och underhålla sitt skägg: