Så ser du att väskan är äkta

En handväska är nog något som de flesta kvinnor äger, men vad har vi i den och vilken väska är bästa att ha – och hur ser man om drömväskan faktiskt är äkta? Det tänkte vi berätta mer om idag.

chanel.väska.modeHandväskor och skor är två produkter som får de flesta kvinnor att gå bananas när det är reatider. Att hitta drömväskan till ett riktigt vrakpris är för många rena lyckoruset, men hur ska man veta att väskan man hitta verkligen kommer från märket butiken säger att den kommer från? Det går faktiskt att kontrollera rätt så enkelt. Något som till exempel Expressen tipsar om är att kolla väska i flera steg på allt från material till hur väskan verkar vara tillverkad. Ett tips är därför att följa denna checklista:

 1. Materialet – är väskan i äkta skinn eller i plast som är gjord för att efterlikna läder? Lukta, kläm, känn och att den känns torr och inte oljig eller kladdig på något vis.
 2. Hur är den tillverkad? Äkta väskor är oftast handsydda vilket syns på själva sömmarna som är lite mer ojämna vilket dock ger väskan längre livslängd, maskinsydda sömmar är raka och ofta flera på varandra och det tyder på att väskan är en kopia.
 3. Blixtlåset – kontrollera så det går att dra låset fram och tillbaka utan att det fastnar, kopior har ofta billiga blixtlås som snabbt går sönder.
 4. Utseendet – kontrollera så mönstrade väskor stämmer och inte är slarviga i kanterna så de inte matchar och kontrollera så att väskans foder har rätt sorts färg och material.
 5. Tyngd – en äkta väska är tung, en billig är lätt.

Stämmer allt ovan och känns rätt är det förmodligen en äkta väska och något som är värt att spendera en slant på. Men vill man verkligen köpa riktigt lyxiga väskor men till ett bra pris är Milano ett bra resmål att ta sig till. Har du undrat hur italienarna där har råd med alla sina märkesvaror? Det finns ett svar på detta och inte att italienarna just i Milano är extremt rika, utan det handlar snarare om butikerna de väljer att handla i. I ett reportage hos Dagens Nyheter avslöjar man nämligen en del guldkorn som finns i Milano nämligen mängder av märkesoutlets som säljer visningsplagg och produkter och väskor från showrooms. Men nu till fråga alla, framförallt män, vill ha svar på – vad är det en kvinna har i sin väska egentligen? Det är något som Nyheter24 har svarat på:

 • Växel i form av småmynt som skräpar
 • Något för läpparna antingen cerat, balsam eller glans
 • Tamponger, bindor eller trosskydd
 • Mobilladdare eller hörlurar
 • Tuggummin som verkat fallit ur sitt paket
 • Smink