Populärt att bleka tänderna

Att bleka tänderna för att få ett vitare leende är det många som gör och det har ökat i popularitet de senaste åren. Vissa går till tandläkaren för att göra det, medan andra köper produkter på nätet eller försöker bleka tänderna med hjälp av husmorsknep.

5870099-female-doctor-with-tablet-pc-and-smiles

Den senaste tiden har allt fler börjat köpa tandblekningsprodukter på nätet i hopp om att få ett vitare leende, skriver Göteborgs-Posten. Ökningen av intresse för tandblekning ser man bland annat i att antalet patienter på Folktandvården i Stockholm som genomgått tandblekning ökat från 2 891 år 2010, till 4 360 år 2014. För ett par år sedan var det mest kvinnor som var intresserade av att bleka tänderna men nu ser tandläkarna en blandning i kundkretsen. Tandläkarna varnar dock för att just köpa vissa tandblekningsprodukter på nätet eftersom de kan vara frätande och skada tänderna.

Produkter som inte skadar tänderna

Det finns dock ett antal produkter som går att köpa på nätet och använda sig av hemma, som faktiskt inte skadar tänderna. En utav dessa produkter är Dentway och eftersom den här produkten inte innehåller väteperoxid är den skonsam mot tänderna. För att läsa mer om fördelarna med den här tandblekningsprodukten kan man besöka Dentways sociala medier och få inblick i hur den funkar, samt kontakt med en tandsköterska som kan ge rådgivning vid en eventuell blekning.

Hemmakur för vitare tänder

Tycker man att tandblekning verkar för läskigt eller kanske inte har råd att lägga pengar på det, kan man faktiskt göra en naturligare tandblekning hemma av bikarbonat. I Expressen kan man läsa att man kan bland ihop en matsked bikarbonat och några droppar vatten som man sedan blandar till en jämn pasta. Pastan applicerar man på tänderna och låter den sitta kvar i fem minuter innan man sköljer munnen noga med vatten. Huruvida det här husmorsknepet fungerar bra eller inte kan man fråga sig, men det kan vara värt ett försök.