Ingen alkohol på studentflaken

I Södertälje har det blivit hårda bud när det kommer till studentfirandet. Nu har Gymnasiechefen gått ut med att man inte får ha dryck på studentflaken då man vill visa upp en bättre stadsbild och inte en där folks kastar alkohol och häller öl på varandras kläder.

Vi vill få en vackrare stadsbild vid studentfirandet och vi hoppas att anhöriga och elever ska förstå att det är en högtid och ett firande där man kan vara fin, och slipper få sina studentkläder förstörda av öl.

Citatet kommer från Helene Rådbrink som är Gymnasiechef i Södertälje och det säger klart och tydligt att man vill visa upp Södertälje på bästa möjliga sätt. Och även i en artikel från tidningen unt.se går det att läsa att nu kan Uppsalas studenter även få det torrt på flaken. Detta efter att man hört om att Södertälje gått ut med att man förbjuder drycker ombord.

Vill att man bara ska få goda minnen

3296815-studenttagEn anledning förutom att det blir stökigt och kladdigt är att man vill kunna minska olyckor när man blandar in alkohol i vagnarna. I Länstidningen i Södertälje går det att läsa att polisen säger att de vill att dagen ska bli rolig och minnesvärd. Förhoppningsvis kommer dessa regler sprida sig till fler skolor och städer och det kommer bli en positiv trend som man ser som självklar. Kanske kommer man lägga ned mer fokus på andra viktiga delar, som snygga studentmössor på http://www.studentmossa.se/ eller att man lägger ner mer tid på kläder och mat för att skapa en större stämning. Nu hörs upprörda röster, nästa år kommer vi läsa om mer lugna kvällar och fokus på annat än alkohol på flaken.