Hemligheten till vita tänder

Att bleka sina tänder i hopp om att få dem vitare och vackra är det många som gör, men fungerar det verkligen? Hemligheten bakom ett vitare leende behöver faktiskt inte vara en blekning – ibland räcker det att gå till tandläkaren.

Det är många som bleker tänderna för vitare nyans men fungerar detta verkligen? Det korta svaret är såklart ja, men att få tänderna helt kritvita är ett orealistiskt mål. När man bleker tänderna blir de såklart ett par nyanser vitare men hur resultatet blir varierar från person till person. Däremot är det viktigt att man noga rengör tänderna innan en blekning för att få produkten man använder att fästa bättre. För många är det dock inte en tandblekning som är svaret för att de ska känna sig nöjdare med sin tandrad – ibland räcker det med att gå till tandläkaren eller hygienisten för en ordentlig rengöring för att känna sig nöjd.

”– Många som tänkt bleka tänderna blir väldigt nöjda bara av att göra rent dem hos en tandläkare eller tandhygienist, säger tandläkaren Silvio Kosovic och fortsätter: – Tandsten är lite gultbrunt och kan se tråkigt ut. Missfärgningar som sitter ytligt på tanden kan man ta bort snabbt. Ibland är det bara en tand som man stör sig på och många gånger kan man bleka bara den tanden.” läs mer här.

Som tandläkaren Silvio säger är det inte alltid som en redig blekning behövs, ibland räcker det med rengöring. Så vad är då hemligheten bakom vita tänder? Att hålla dem rena genom att borsta och polera tänderna noga morgon och kväll samt att regelbundet gå till sin tandläkare eller tandhygienist för en ordentlig rengöring av tänderna – det håller både plack, missfärgningar och hål borta så din mun håller sig frisk. Svårare än så är det inte.