En fräsch hy med rätt hudvård

I dag skriver vi om hudvård och hur man bäst kan göra för att trivas i sin hy! Det finns en hel del knep och knåp nämligen, läs gärna vidare.

ansiktsmask (2)I en nyhet som vi hittar i Svenska Dagbladet kan vi läsa om hur hudvård blir större och större, från att handla om bara utseende till att handla om livsstil, kost och hälsa. Hudvården är vidare ofta mer naturlig än tidigare, med ingredienser från vår jord blandat med aktiva ingredienser. Hudvårdsföretag vill dessutom sälja sina produkter på andra ställen än på rena skönhetsbutiker, och finns nu ibland att hitta i trendkänsliga inredningsbutiker – sammankopplat med en sund livsstil och rent leverne.

Hudvård kan även vara estetisk, och handla om att korrigera skönhetsfel och skavanker som en lider av. På Narva Derma finns flera sådana snabba skönhetsbehandlingar, som även de visar på att vi allt mer kan styra våra liv ner till detalj – på ett helt annat sätt än tidigare.

Ge hyn en bra start!

Men hur ska man tänka för att få en snygg och naturlig hy, innan man tänker på vare sig produkter eller behandlingar? I en artikel som vi hittar i Expressen kan vi läsa om flera expertråd för en fräsch och frisk hy. Bland annat är det bra att äta antioxidanter, som ofta hittas i färgglad mat från växtriket – som morötter, tomat, blåbär, olivolja och rucola med flera. Annat bra är att använda avokado som ansiktsmask då och då, varvat med honung eller olivolja. Samt att sluta äta socker, vitt mjöl och potatis. Köttet är det bra att minska med och vatten att öka med. Motion och bygga muskler är två självklara ingredienser, som kanske glöms bort ibland i vimlet av mirakelkurer. Slutligen får en även rådet att sova ordentligt, med minst 7 timmars sömn per natt, det förhindrar en massa farliga saker i kroppen, verkar gott för huden och stärker dessutom upp immunsystemet.